Johanne Sundfør

Da Johanne var seks år begynte Johanne Sundfør å danse ved Lillehammer og Gjøvik Dansesenter, hvor hun etter hvert ble medlem av kompaniet Dance Project. Med en solid base i klassisk ballett, har hun trent videre i både jazz, moderne, stepp, vogue, pilates og yoga. I 2019 fikk hun tildelt Drømmestipendet av Norsk kulturskoleråd.

Som 18-åring tok hun ett års utdanning i samtidsdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole, og det siste halvannet året har hun jobbet mye med danseprosjekter i Innlandet. Blant annet har hun medvirket som Sukkerfeen, Den arabiske kvinnen, og Drosselmeyer i Nøtteknekkeren ved «Lillehammer opera og ballett», og jobbet som assisterende koreograf på samme produksjon. Johanne sitter i styret i «DansINN – regionalt kompetansesenter for dans i Innlandet», i mars skapte hun en egen forstilling på Lillehammer, og i september skaper hun «Dans i trærne» på Hamar sammen med performancekunstner Lone Eivindsdottir. I disse tider er hun i Seljord for å gjøre liturgisk dansekunst på Korsvei, for å nevne noe.

Johanne har nylig bosatt seg i Bergen og skal fortsette å undervise i barnedans, ballett og jazzdans på Askøy i høst. Johanne elsker teknikk, og ønsker å gi jazz-elevene en solid forståelse for hvordan teknikken skaper rom for større bevegelser, flere spinn, lenger strekk og dypere pust. I koreografi bruker hun et bredt spekter av musikk og uttrykk tilpasset elevgruppa, men alltid med en tydelig jazzteknisk base.

I barnedansen fokuserer hun på fri utfoldelse og assosiasjoner. Hun ønsker å lære barna å uttrykke seg med kroppen, og bruker mest klassisk musikk til dette.